Cum să vă schimbați adresa URL WordPress (4 metode ușoare)

Adresa URL a site-ului dumneavoastră WordPress și adresa site-ului sunt foarte importante, deoarece acestea se referă atât la adresa site-ului dumneavoastră pe web, cât și la locația fișierelor site-ului dumneavoastră. 

Există multe motive pentru care este posibil să aveți nevoie sau să doriți să vă modificați adresa URL WordPress. Poate doriți să schimbați domenii, treceți la un subdomeniu, actualizați de la adresă URL www la non-www, mutați fișiere în jur sau chiar migrați de la HTTP la HTTPS. 

Oricare ar fi cazul, există câteva opțiuni diferite atunci când vine vorba de schimbarea adresei URL, unele mai avansate decât altele.

Cum să vă schimbați adresa URL WordPress

Urmați metodele diferite de mai jos pentru a schimba adresa URL a WordPress, cunoscută și sub numele de Adresă WordPress (URL) și sau Adresa site-ului (URL). Aveți grijă când editați aceste valori, deoarece puteți provoca o cădere a întregului site în cazul în care le introduceți incorect.

  • Schimbați URL-ul WordPress din Panoul de bord de administrare
  • Schimbați URL-ul WordPress din fișierul wp-config.php
  • Schimbați URL-ul WordPress direct în baza de date
  • Schimbă URL-ul WordPress cu WP-CLI

1. Schimbați URL-ul WordPress din Panoul de bord de administrare

Prima și cea mai obișnuită metodă este cea de a schimba adresa URL a WordPress direct din tabloul de bord. În partea stângă, la „Setări”, faceți click pe „General”. Puteți actualiza următoarele:

  • Adresa WordPress (URL): adresa pentru a ajunge pe blogul dumneavoastră
  • Adresa site-ului (URL): adresa fișierelor de bază ale WordPress.

Ambele ar trebui să se potrivească, cu excepția cazului în care oferiți WordPress propriul directoriu. Nu uitați că după ce faceți click pe „Salvați modificările”, tabloul de bord WordPress este accesibil doar prin noua adresă URL.

2. Schimbați URL-ul WordPress din fișierul wp-config.php

Al doilea cel mai frecvent mod de a schimba adresa URL a WordPress este prin fișierul wp-config.php. Este important să rețineți că valorile din wp-config.php înlocuiesc setările în metoda unu. Dacă câmpurile nu pot fi modificate este foarte probabil să fie codate în acest fișier.

Fișierul wp-config.php este de obicei localizat la rădăcina site-ului dumneavoastră WordPress și poate fi accesat prin FTP, SSH sau WP-CLI. Pentru a coda hard WP_HOME și WP_SITEURL, pur și simplu introduceți următorul cod în partea de sus a fișierului, schimbând valorile pentru a reflecta domeniul dumneavoastră:

define(‘WP_HOME’,’https://yourdomain.com’);

define(‘WP_SITEURL’,’https://yourdomain.com’);

Puteți elimina întotdeauna cele două linii dacă preferați să editați aceste valori din tabloul de bord WordPress.

Afla si Ce este și cum funcționează certificatul SSL

3. Schimbați URL-ul WordPress direct în baza de date

O a treia metodă pe care o puteți utiliza pentru a modifica adresa URL a WordPress este direct în baza de date WordPress utilizând phpMyAdmin. Aceasta este folosită de obicei ca și ultimă soluție.

Important!

Editarea și manipularea tabelelor direct din phpMyAdmin ar putea sparge site-ul dumneavoastră dacă nu este făcută corect. Dacă nu vă simțiți confortabil, vă rugăm mai întâi să vă adresați unui dezvoltator.

De cele mai multe ori firmele de hosting oferă suport pentru astfel de operațiuni. De aceea noi recomandăm doar firme de hosting care oferă un suport foarte bun clienților, cum ar fi cei de la THC.

În phpMyAdmin, faceți click pe baza de date din partea stângă. Apoi derulați în jos și faceți click pe tabelul „wp_options”. Dacă baza de date are un prefix diferit, ar putea fi numit ușor diferit, cum ar fi wp56_options.

Puteți edita apoi atât valorile pentru „siteurl”, cât și pentru „home”.

Introduceți domeniul dumneavoastră (URL) și faceți click pe „Go”. Amintiți-vă că, după actualizare, tabloul de bord WordPress este acum accesibil numai prin noua adresă URL.

4. Schimbă URL-ul WordPress cu WP-CLI

Și în sfârșit, ultima metodă recomandată pentru schimbarea adresei URL a WordPress se poate face direct cu WP-CLI. Acesta este acolo pentru voi, dezvoltatorii WordPress. Unele firme oferă pentru clienții săi acces SSH, astfel încât să-și poată utiliza WP-CLI. 

Iată un exemplu de comandă pentru a actualiza valorile URL ale WordPress:

wp option update home ‘http://example.com

wp option update siteurl ‘http://example.com’

admin

Găzduire Web – Linux sau Windows ? Ce ar trebui să alegem ?

Atunci când suntem nevoiți să alegem un sistem de operare pentru pachetul nostru de găzduire…

4 ani în urmă

cPanel vs Plesk – avantaje si dezavantaje

Atunci când vine vorba despre ce panou de administrare ar trebui folosit în cadrul serviciilor…

4 ani în urmă

Google Core Update May 2020

Google a făcut al doilea Core Update din 2020 în mijlocul Pandemiei de Coronavirus. Pe…

4 ani în urmă