Google Core Update May 2020

Google a făcut al doilea Core Update din 2020 în mijlocul Pandemiei de Coronavirus. Pe 4 mai au anunțat actualizarea, numind-o „May 2020 Core Update”. Dezvoltarea a continuat timp de până la două săptămâni de la data lansării. Sincronizarea Google a dezamăgit mulți webmasteri – având în vedere faptul că criza provocată de coronavirus a determinat închiderea companiilor, adăugând și faptul că a scăzut traficul și vânzările în multe industrii. 

Această postare acoperă informații și analize despre actualizarea principală din mai 2020.

Actualizarea Google din mijlocul Pandemiei Coronavirus a provocat resentimente.

Momentul în care a fost lansat Google Core Update din mai 2020 a fost criticat de unii webmasteri și SEO. Sustenabilitatea întreprinderilor din mediul online în mijlocul pandemiei a fost deja destul de destabilizată, datorită restricțiilor severe continue din întreaga lume. Restricțiile luate pe timp de pandemie au condus la o scădere pe scară largă a traficului și a vânzărilor online pentru multe întreprinderi, lăsând multe domenii într-un sentiment general de incertitudine în ceea ce privește viitorul. Criticile au fost împărtășite prin Twitter și în Webmaster World Forum:

  • “Google vă rog, suntem în mijlocul unei pandemii, nu puteți aștepta?” Eby Bekee (@QueenPhloxie) via Twitter
  • “ Este o actualizare a algoritmului atât de importantă atunci când majoritatea afacerilor sunt închise și căutările utilizatorilor au scăzut în multe industrii?” Web Trainings (@webtrainings) via Twitter
  • “ Este pandemie și nu vreau ca actualizările Google să mă zdrobească în acest moment al crizei financiare. Mi-e frică” MayankParmar via WebmasterWorld-Forum

Actualizarea de bază din mai 2020: redenumită „Actualizare Pandemică” sau „Actualizare Forțată”? 

A devenit o tradiție pentru Google să anunțe principalele actualizări de bază – ajustări semnificative și ample ale algoritmilor și sistemelor de căutare – prin Twitter. 

De această dată, anunțul lansării a fost comunicat pe 4 mai 2020. Anunțurile de acest fel sunt o încercare a Google de a împiedica zvonurile despre actualizarea algoritmului să iasă de sub control, plus că în acest mod anunță și numele actualizării. Numele pe care Google le dă versiunilor de actualizare de bază sunt păstrate în mod deliberat neutre, cu „Actualizarea de bază a lunii mai 2020” ca excepție.

Inspirându-se din criza actuală și îndrăzneala acestui nume de actualizare, webmasterii și SEO-urile care nu au găsit în mod clar regulile oficiale de denumire folosite de Google prea creative au propriile lor idei:

  • „Corona Update” sau „Pandemic Update”: Perioada derulării în mijlocul pandemiei inspiră sugestii alternative de denumire care au legătură cu Coronavirus, ceea ce face ca actualizarea să fie în mod sigur una memorabilă în viitor.
  • „Force Update”: 4 mai este Ziua Internațională a Războiului Stelelor și în aceeași zi în care Google a anunțat Google Core Update May 2020 . „Fie ca Forța – sau Fourth – să fie cu tine”, și clasamentele bune, desigur!

Vom aștepta și vom vedea ce nume va intra în cele din urmă în cărțile de istorie.

Mai 2020 Core Update – Ce a schimbat Google?

Ca de obicei, Google nu a dezvăluit informații precise despre ce s-a schimbat în algoritmul de căutare sau pe ce industrii sau subiecte s-a pus un accent special în timpul actualizării. 

De asemenea, nu este clar dacă există o conexiune între Pandemia de Coronavirus și schimbarea comportamentului de căutare al utilizatorilor Google.

Potrivit Google, întreaga perioadă a lansării a durat între una până la două săptămâni, în această perioadă toate modificările au fost live. Google efectuează adesea modificări post-lansare – compania va face în mod obișnuit ajustări din cauza rezultatelor neintenționate sau nedorite ale clasamentului.

Analistul de tendințe pentru webmasteri Google, John Mueller, nu a dezvăluit detalii despre actualizarea din mai și a făcut referință la postarea generală de pe blogul Google în legătură cu acest subiect atunci când a fost întrebat despre asta.

Afla si Ce este Google Search Console?

Impactul actualizării Google Core din Mai 2020

Între timp, unii webmasteri și SEO-uri au raportat despre efectele Google Core Update. Conform semnelor de până acum, există mai multe industrii și tipuri de pagini care se așteaptă să fie afectate de modificări. Conform declarațiilor inițiale de la Webmaster World Forum și de pe Twitter, există schimbări într-o gamă largă de industrii – de la rețete la tehnologie, sănătate sau chiar finanțe.

Iată unele rapoarte suplimentare de la webmasteri și SEO-uri cu privire la modificările de clasament:

  • Sănătate: „Am pierdut în mai 2018, am pierdut în august 2018 (Med). Dar această actualizare este cea mai rea actualizare (pentru noi) pe care am văzut-o vreodată în anii mei de SEO. Am pierdut totul din nou. În acest moment am fost loviți mai tare decât în ​​2018 ”. Sofie77 prin WebmasterWorld Forum
  • Tehnică: „Este dur … – 40% Trafic comparativ cu săptămâna trecută. Site-ul tehnic. ” ChokenBako prin WebmasterWorld Forum
  • Finanțe și sănătate: „în regulă, acum văd schimbări nebunești. Monitorizăm KW-uri în diferite verticale, iar până în prezent, volatilitatea pare masivă. Unele brand-uri naționale mari care au fost în top pentru KW-uri financiare foarte competitive au scăzut cu 10+ clasamente. Văzând modificări masive și în sănătate. Acest update pare unul major până acum. ” HereWeGo123 prin WebmasterWorld Forum
  • Dating: „O scădere de peste 40% până în prezent pentru un site de consiliere în relații.” Dantes100 prin WebmasterWorld Forum

În plus, utilizatorii suspectează că conținutul legat de pandemie va primi mai multă atenție din partea Google. 

Însă, orice schimbări vor apărea în urma Google Core Update May 2020  siguranța site-ului dumneavoastră web va fi mereu la fel de importantă, de aceea noi vă recomandăm mereu să utilizați doar companii de hosting serioase.

admin

Găzduire Web – Linux sau Windows ? Ce ar trebui să alegem ?

Atunci când suntem nevoiți să alegem un sistem de operare pentru pachetul nostru de găzduire…

4 ani în urmă

cPanel vs Plesk – avantaje si dezavantaje

Atunci când vine vorba despre ce panou de administrare ar trebui folosit în cadrul serviciilor…

4 ani în urmă

Cum să alegeți portul SMTP corect (port 25, 587, 465 sau 2525)

Vă zbateți să aflați portul SMTP potrivit pentru a-l utiliza?  Am fost acolo, am făcut…

4 ani în urmă