5 avantaje majore ale utilizarii unui server privat virtual (VPS)

5 avantaje majore ale utilizarii unui server privat virtual (VPS)

Atunci când alegeți un plan de găzduire, vă poate fi greu să decideți care este potrivit pentru dvs. Dacă site-ul dvs. web este mic, un server comun ar putea funcționa deocamdată. Cu toate acestea, ce se întâmplă când site-ul dvs. începe să crească? Pe de altă parte, un server dedicat vă va oferi tot ce aveti nevoie.

Vestea bună este că un plan de găzduire a unui server privat virtual (VPS) poate oferi site-ului dvs. web o îmbunătățire a performanței. Alege un server virtual VPS cu sistem de operare Linux sau Windows la un pret imbatabil.

O scurtă introducere în găzduirea VPS

Despre cum alegi o firmă de Găzduire Web am tot vorbit intr-un alt articol. Un VPS vă oferă un mediu de server doar pentru site-ul dvs. web, în timp ce îl găzduiești pe același server fizic ca multe alte site-uri. Aceasta se face folosind tehnologia de virtualizare pentru a împărți un singur server în mai multe partiți virtuale. În acest fel, gazdele web pot menține prețurile scăzute, oferind în același timp un control, fiabilitate și performanță îmbunătățite.

Planurile VPS sunt adesea considerate un upgrade de la hostingul partajat. Spre deosebire de planurile parta jate, unde site-ul dvs. trebuie să concureze uneori pentru resurse cu alte site-uri, un VPS oferă resurse setate care sunt exclusiv pentru utilizarea dvs. În plus, este o opțiune mult mai ieftină decât găzduirea dedicată.

5 Avantaje majore ale utilizării unui VPS

Dacă sunteți pe un plan de găzduire partajat și nu sunteți mulțumit de performanțele site-ului dvs., poate fi timpul pentru o actualizare. Mai jos veti avea cinci motive pentru care poate doriți să alegeți un plan VPS.

1. Creșteți fiabilitatea site-ului dvs. web

După cum am menționat anterior, pe un server comun, activitățile altor clienți pot avea un impact asupra site-ului dvs. web. Dacă un alt site primește brusc în trafic, de exemplu, site-ul dvs. poate întâmpina probleme de performanță.

Timpurile de încărcare lente reprezintă o problemă, deoarece alungă vizitatorii și pot afecta negativ conversiile. Mai mult, este posibil să fiți nevoit să faceți față și problemelor de securitate, deoarece un site web hacked reprezintă un risc pentru toate celelalte site-uri de pe același server.

Pe de altă parte, un VPS oferă un mediu și resurse care sunt special pentru site-ul dvs. web. Traficul de pe alte site-uri web nu va mai fi problema dvs., iar site-ul dvs. va fi secționat în siguranță în propriul său spațiu. Acești factori pot juca un rol imens în asigurarea faptului că site-ul dvs. oferă o experiență fiabilă vizitatorilor.

2. Îmbunătățiți performanța site-ului dvs. web

După cum am văzut, unul dintre motivele pentru care site-ul dvs. web poate funcționa mai bine pe un VPS este că nu poate fi încetinit de alte site-uri. Cu toate acestea, acesta nu este singurul motiv pentru care planurile VPS oferă un spor valoros al performanței.

Planurile VPS furnizează de obicei o alocare mai mare de resurse decât planurile partajate. Veți obține mai multă lățime de bandă și spațiu de stocare și, chiar posibil, acces la o tehnologie mai bună. În consecință, vizitatorii site-ului dvs. ar trebui să experimenteze timpi de încărcare mai rapid a paginilor.

În plus, cu un VPS vă puteți extinde mai ușor resursele alocate dacă experimentați sau anticipați un salt în trafic. Veți fi recunoscător să aveți acces la aceste resurse suplimentare la următoarea derulare a unei promoții speciale, chat live, etc.

3. Utilizați resursele dvs. după cum considerați

Datorită resurselor dedicate pe care le oferă un VPS, nu ești liber să le folosești oricum dorești. Aceasta este o altă mare distincție între acest tip de plan și găzduirea partajată, unde aveți puțin control asupra modului în care resursele sunt alocate.

Când vă înscrieți la un VPS, veți ști exact ce resurse aveți și veți putea să le utilizați exclusiv pentru conținutul dvs. și să le gestionați după caz. Acest lucru face, de asemenea, mult mai ușor să rulați mai multe site-uri pe același plan.

Un alt beneficiu aferent este că nu sunteți restricționat de un singur server fizic (așa cum ar fi cu un plan dedicat). Prin urmare, este mai ușor să vă extindeți resursele împreună cu cerințele site-ului dvs.

4. Instalați numai sistemul de operare și software-ul pe care îl utilizați

Gazduirea comună oferă foarte puține opțiuni atunci când vine vorba de configurarea serverului. Deoarece gazda web îl gestionează exclusiv, aleg aplicațiile și sistemul de operare pe care doresc să le utilizeze. De fapt, poate nici nu știți cum este configurat serverul pe acest tip de plan.

Planurile VPS, pe de altă parte, oferă deseori alegeri în funcție de nevoile dvs. Multe dintre ele vă vor oferi diverse opțiuni de sisteme de operare, precum și un instalator auto pentru aplicații de dezvoltare obișnuite. Unele planuri neadministrate oferă chiar libertate completă asupra instalării și administrării.

În total, un VPS este deosebit de util pentru dezvoltatorii web. De exemplu, veți putea alege versiunea PHP pe care o preferați sau să folosiți node.js pentru proiectul dvs. de dezvoltare web. De asemenea, puteți dezinstala aplicațiile de care nu aveți nevoie, eliberând resurse suplimentare de server.

5. Alegeți serviciile de care aveți nevoie

Pe lângă beneficiile de mai sus, multe planuri VPS vă oferă o gamă de servicii. În comparație, majoritatea găzduirii partajate oferă altceva decât un loc unde să stochezi și să rulezi site-ul tău.

Una dintre cele mai importante decizii de luat este aceea de a opta pentru un plan gestionat sau neadministrat. Un VPS neadministrat oferă libertate completă, dar te face și responsabil pentru configurarea și menținerea serverului tău virtual.

Dacă sună ca ai multă muncă, atunci poți opta pentru un plan gestionat în care gazda ta web are grijă de toate pentru tine. În acest fel, vă puteți concentra pe site-ul și afacerile dvs.

In concluzie

Dacă timpul de încărcare a site-ului dvs. web nu este atât de rapid pe cât v-ați dori, poate este timpul să vă actualizați planul de găzduire. Din fericire, un VPS poate oferi un impuls de performanță pentru a gestiona traficul crescut la un preț mai ieftin decât un server dedicat.

În acest articol, am discutat despre cinci beneficii cheie ale utilizării unui VPS. Pe acest tip de plan, puteți:

  1. Creșteți fiabilitatea site-ului dvs. web.
  2. Îmbunătățiți performanța site-ului dvs.
  3. Folosiți-vă resursele după cum considerați de cuviință.
  4. Instalați doar sistemul de operare și software-ul pe care îl veți utiliza.
  5. Alege serviciile de care ai nevoie.

Așteptăm sugestii și păreri din partea dvs.

      Lasă un comentariu

      TopGazduire
      Login/Register access is temporary disabled