De ce site-urile WordPress ar trebui să folosească AMP

Având în vedere faptul că Google pune accent din ce în ce mai mult pe viteza de încărcare a website-urilor, tehnologia Accelerated Mobile Pages (AMP) a început să joace un rol foarte important în această strategie. Prin urmare, mai jos vom analiza atent conceptul și implicațiile pe care le are dacă folosești WordPress.

Ce este AMP?

Accelerated Mobile Pages este un proiect Google ce își propune ca încărcarea conținutului static să aibă loc aproape instant pe dispozitivele mobile. Motivația pentru acest lucru vine din schimbarea modului în care oamenii caută și accesează website-uri pe internet. În lumea întreagă, peste 60% din navigare se realizează pe dispozitive mobile și, după cum știi probabil, o mare parte din aceasta este întâmpinată de viteze lente datorită hotspot-urilor Wi-Fi de calitate inferioară sau a conexiunile de rețea slabe.

Google refuză să accepte acest fapt, întrucât, singura soluție este să „încurajeze” webmasterii să creeze conținut care să se încarce mai rapid. AMP realizează acest lucru eliminând fiecare octet inutil de date din paginile noastre web.

Cum influențează AMP paginile web?

În timp ce AMP ajută paginile să se încarce mult mai rapid pe telefoanele mobile, dezavantajul este că versiunile sale de HTML și JavaScript limitează unele funcții.

Chiar dacă pare, nu este deloc o veste proastă. Când folosim AMP, de fapt se crează o versiune alternativă a paginii web existente. Pagina AMP este servită numai dispozitivelor mobile; versiunea non-AMP va fi în continuare destinată utilizatorilor de PC și laptopuri.

De ce este important AMP pentru utilizatorii de WordPress?

În esență, acesta este folosit pentru paginile web simple și statice (bloguri, site-uri de știri, etc), iar accentul se pune foarte mult pe conținut. Ținând cont de faptul că WordPress este cea mai utilizată platformă din lume, se pare că AMP ar fi fost creat cu intenția de a-l eficientiza.

Cum se poate implementa Accelerated Mobile Pages pe un site normal?

În cazul în care dorești să implementezi această tehnologie, nu trebuie decât să creezi câte o variantă alternativă AMP a fiecărei pagini și să folosești tag-ul rel=amphtml în header.

Cum se poate implementa Accelerated Mobile Pages pe un site WordPress?

Cum 27% din toate site-urile existente folosesc WordPress, nu este de mirare că există un plugin oficial Google pentru AMP. Acest lucru e o veste bună, deoarece implementarea manuală a acestuia poate fi un proces provocator.

Pluginul Google AMP este gratuit și poate fi instalat direct din Dashboard. Este ușor de utilizat – nu trebuie decât să-l instalezi și activezi.

Odată activat, totul ar trebui să meargă în mod automat. Poți vedea că funcționează accesând orice pagină cu /amp/ adăugat la sfârșit, de exemplu, siteulmeu.ro/denumirearticol/amp/

Concluzie

Accelerated Mobile Pages aduce atât avantaje cât și dezavantaje pentru utilizatorii de WordPress. 

Partea bună este că dacă folosești o extensie, aceasta va face toată treaba în locul tău. Fără îndoială, utilizatorii cât și algoritmul Google vor sesize diferența. Nu doar că aduci o îmbunătățire dar obții și un avantaj în clasamentul motoarelor de căutare.

Partea mai puțin bună este că, cel puțin deocamdată, nu poți modifica prea multe din punct de vedere al aspectului. Acesta este limitat la a fi extrem de simplist pentru a oferi internauților de pe telefoanele mobile conținutul într-o manieră cât mai eficientă.

Așteptăm sugestii și păreri din partea dvs.

      Lasă un comentariu

      TopGazduire
      Login/Register access is temporary disabled