Cum să crești nivelul de performanță al unui VPS

Un server virtual privat (VPS) este și una dintre cele mai bune soluții de găzduire pentru site-urile aflate în creștere continuă, ce oferă o gamă largă de funcții similare precum cele de pe un server dedicat în schimbul unei sume de bani mai mici. Cu toate că, acesta are o performanță generală bună, majoritatea oamenilor nu își dau seama că, dacă sunt efectuate niște optimizări simple, aceasta poate fi îmbunătățită semnificativ. Prin urmare, în cele de mai jos vom discuta despre cinci lucruri care te ajută să crești fără îndoială performanța unui virtual private server (VPS).

1. Optimizează setările Apache

Setările pe care le utilizezi în configurația Apache pot afecta semnificativ performanțele unui VPS și a site-ului hostat. Uneori, setările implicite sunt potrivite doar pentru platforma pe care o utilizezi, iar acest lucru poate determina ca Apache-ul să folosească inutil o parte mai mare din resursele serverului decât în mod normal, încetinind astfel performanțele fiecărui proces pe care-l rulează.

KeepAlive

În primul rând, asigură-te că setarea KeepAlive este setată pe „On”. Singurul caz în care ar trebui să umbli la ea este dacă VPS-ul primește solicitări simultane de la un număr foarte mare de IP-uri. După asta, setează MaxKeepAliveRequests la 100. În cele din urmă, asigură-te că și valoarea KeepAliveTimeout este setată la 5.

StartServers

StartServers dictează numărul de procese pe care VPS-ul le creează la pornire. Această valoare ar trebui să fie aceeași cu cea de la MinSpareServers, și anume 5.

MaxClients

Setarea MaxClients stabilește o limită a volumului de solicitări care pot fi furnizate simultan. Pe un VPS, limita recomandată de MaxClients ar trebui să fie de 150. Dacă primești încercări de conectare peste acest număr, ele vor fi limitate.

MaxRequestsPerChild

Similară cu setarea anterioară, MaxRequestsPerChild restricționează numărul de solicitări pe care le va efectua fiecare proces individual. Dacă volumul cererilor atinge maximul specificat, procesul se va încheia. Maximul recomandat este de 300.

2. Actualizează MySQL-ul

Atât din motive de performanță, cât și de securitate, este important să fii la zi cu versiunea de MySQL. În momentul de față, 5.7 oferă cea mai bună performanță de scriere și citire din punct de vedere al timpului de răspuns. Versiunea 5.6 este, de asemenea, acceptabilă. Dacă deții orice altă versiune anterioară de MYSQL, e recomandabil să faci upgrade.

Reține, însă, că actualizarea la o nouă versiune MySQL nu este un proces simplu de efectuat și necesită cunoștințe tehnice destul de complexe. Dacă nu ai experiența necesară, ar trebui să soliciți ajutor de la personal calificat, disponibil la furnizorul de gazduire web.

3. Folosește un CDN

Deși datele călătoresc cu o viteză fenomenală, este totuși nevoie de o durată de timp pentru ca acestea să ajungă din punctul A în punctul B. Cu cât trebuie să călătorească o distanță mai considerabilă, cu atât, de exemplu, un site se va încarcă mai greu. Asta înseamnă că vizitatorii aflați la o distanță mare de un VPS, nu pot beneficia de o experiență la fel de bună ca cei aflați mai aproape de el.

Această problemă poate fi rezolvată dacă folosești o rețea de distribuție de conținut (CDN) care stochează datele statice ale site-ului pe o gamă largă de servere aflate în diferite locații pe tot globul. În acest fel, când cineva îți vizitează site-ul, primește o mare parte din informații de la cel mai apropiat server. Deși datele dinamice trebuie să vină direct de la VPS, acest lucru se face rapid, deoarece nu trebuie să trimită o cantitate mare de cod necesar pentru încărcarea paginii. Drept urmare, vizitatorul are parte de un loading mult mai rapid – ceea ce este foarte bine atât pentru el, cât și pentru tine.

4. Optimizarea conținutului

Pentru ca un site să fie redat pe browserul unui utilizator, serverul de hosting trebuie să trimită conținutul acestuia. În plus, datorită faptului că e posibil să folosești o temă complexă și câteva plugin-uri, toate se vor încărca înainte ca pagina să fie afișată complet.

VPS-ul poate efectua trimiterea datelor mult mai eficient în cazul în care conținutul este optimizat. Există o serie de lucruri pe care le poți face, dar asta depinde foarte mult de temele, pluginurile și conținutul pe care îl ai.

Înainte de schimba ceva, prima dată trebuie să să identifici factorii ce încetinesc timpii de încărcare. Cel mai ușor mod de a face acest lucru este să utilizezi instrumentul gratuit, Google PageSpeed ​​Insights. Pur și simplu introduci adresa URL și în câteva secunde ți se va afișa un raport detaliat care îți va arată ce poți îmbunătăți.

5. Folosește Caching-ul

Caching-ul este o tehnică binecunoscută pentru accelerarea timpilor de încărcare a site-urilor web și poate fi utilizat cu un VPS într-un mod similar cu modul în care este utilizat pe alte servere. Fără memoria cache, cererile constante pentru fișierele statice pot solicita resursele și încetini site-ul. Memorizarea în RAM a acestor fișiere statice reduce instantaneu cerințele, grăbind alte procese și reducând timpii de încărcare a site-ului.

Cache-ul poate fi realizat prin instalarea unuia din plugin-urile existente pe piață. Acestea includ Memcached, un program conceput pentru site-uri web care se bazează pe baze de date, cum ar fi WordPress, și Varnish, un program care îmbunătățește viteza site-urilor dinamice.

Concluzie

Dacă ai probleme cu viteza și cauți una sau mai multe modalități prin care să-ți faci site-ul să funcționeze mai bine, sperăm ca sfaturile oferite în acest articol să te ajute în realizarea acestui lucru. Optimizarea setărilor Apache, actualizarea versiunii de MySQL, folosirea unei rețele de distribuție de conținut, optimizarea acestuia și activarea funcției de memorie cache pot îmbunătăți performanța unui site web găzduit pe un server virtual privat (VPS).

admin

Găzduire Web – Linux sau Windows ? Ce ar trebui să alegem ?

Atunci când suntem nevoiți să alegem un sistem de operare pentru pachetul nostru de găzduire…

4 ani în urmă

cPanel vs Plesk – avantaje si dezavantaje

Atunci când vine vorba despre ce panou de administrare ar trebui folosit în cadrul serviciilor…

4 ani în urmă

Google Core Update May 2020

Google a făcut al doilea Core Update din 2020 în mijlocul Pandemiei de Coronavirus. Pe…

4 ani în urmă