Cum să alegi găzduirea potrivită pentru un magazin online?

Site-urile de tip e-Commerce se bazează pe găzduirea web pentru a se asigura că rămân online, că pot face față tuturor vizitatorilor și că acestea sunt protejate de atacurile cibernetice. Însă, acest lucru este doar minimul pe care un webmaster ar trebui să-l aștepte de la un furnizor bun ce oferă servicii de gazduire. Ca și proprietar, există multe alte funcții necesare de căutat pentru a te asigura că magazinul tău online funcționează eficient. Prin urmare, astăzi vom analiza care sunt aceste funcții și de ce ai nevoie de ele.

1. Găzduire ușor de gestionat

Oricât de priceput ai fi la comerțul online, este posibil să nu ai toate abilitățile tehnice necesare pentru a gestiona partea din spate a unui website. Deținerea unui magazin te solicită foarte mult, mai ales când vine vorba de actualizările pe care trebuie să le faci produselor, modificărilor de preț și a promoțiilor, precum și întreținerea regulată a site-ului în sine.

Cheia pentru a face ca gestionarea unui site să fie mai ușoară și mai puțin dificilă, din punct de vedere tehnic, este de a găsi o găzduire care să aibă un panou de control de înaltă calitate. Panourile de control sunt acele interfețe unde se pot găsi toate instrumentele necesare pentru a întreține un site. Cele mai bune, cum ar fi cPanel și Plesk, sunt ușoare de folosit, intuitive și vin cu o gamă largă de instrumente.

2. Spațiu pentru tot ce este nevoie

Magazinele online sunt mult mai complexe decât majoritatea site-urilor web, deoarece au create câte o pagină individuală pentru fiecare produs vândut, plus imaginile și detaliile aferente acestuia. De asemenea, toate datele vor trebui stocate, cum ar fi descrierea produselor, profilurile clienților, recenziile produselor, etc. Pe lângă asta, va fi nevoie și de o mulțime de plugin-uri pentru a adăuga funcționalități suplimentare și pentru a îmbunătăți experiența de utilizare (printre multe altele).

Fiecare informație trebuie păstrată cumva, iar aici intervine stocarea ei pe un server, care, pe măsură ce afacerea va crește, cantitatea de spațiu disponibilă e necesară să fie ușor scalabilă. Ca recomandare, uită-te la cât spațiu ocupă o fotografie obișnuită pe computer. Apoi, ia în considerare că atunci când o încarci pe site, acesta ar putea crea trei sau patru copii ale sale, fiecare în diferite dimensiuni, pentru a fi afișate pe pagini sau dispozitive variate. Înmulțește acest lucru cu numărul de produse pe care îl ai și apoi din nou cu numărul de imagini pentru fiecare produs și vei începe să-ți faci o idee despre spațiul de stocare de care ai nevoie.

Pentru ca un magazin online să funcționeze eficient, asigură-te că capacitatea de stocare disponibilă pe pachetul de pe care l-ai ales e adecvată nevoilor tale.

3. Uptime

Dacă site-ul este offline, poți pierde bani și clienți. Prin urmare, este important ca acesta să rămână disponibil 24 de ore pe zi și să se mențină la minim când vine vorba de perioade în care pică. Înainte de a cumpăra un pachet de găzduire, verifică cu atenție dacă acesta garantează timpul de funcționare minim. Găzduirea de tip shared, VPS, cloud și dedicată ar ar trebui să ofere cel puțin 99% uptime.

4. Servere performante și rapide

Serverele de mare viteză și găzduirea web de înaltă performanță oferă două funcții importante. În primul rând, acestea ajută site-ul să se încarce mai rapid pe browserele utilizatorilor. Iar asta e important, deoarece, altminteri, mulți dintre aceștia vor abandona un site dacă se încarcă încet. În cazul în care se întâmplă, motoarele de căutare te vor declasa, ba chiar și scoate din rezultatele căutărilor.

Al doilea motiv este că serverele care funcționează mai bine vor putea face față acelor perioade aglomerate când sunt online mai mulți vizitatori simultan. Serverele cu performanțe slabe vor încetini și vor face ca magazinul tău online să se miște lent, mai ales dacă sunt efectuate mai multe procese în același timp. Din nou, acest lucru poate determina clienții să plece și să rămână cu o părere proastă.

5. Găzduire dedicată

Există o varietate de platforme diferite pe care le poți folosi pentru a construi un magazin online. Cel mai popular este WordPress, care permite utilizatorilor să creeze magazine online profesionale, dotate cu funcții excelente atât pentru client cât și pentru webmaster. O altă platformă extrem de recomandată este Magento, care a fost creată special pentru a pune bazele unui magazin online.

Totuși, aceste platforme au cerințe diferite și funcționează cel mai bine atunci când serverele sunt optimizate pentru ele. Prin urmare, pentru a beneficia la maxim de platforma aleasă, cea mai bună soluție este să alegi  găzduirea web care a fost creată special pentru acestea, cum ar fi un hosting dedicat WordPress sau un hosting pentru Magento.

6. Securitate

Toate magazinele online trebuie să respecte regulile de protecție a datelor pentru a păstra în siguranță informațiile clienților. Asta înseamnă că trebuie să colectezi, procesezi și să stochezi datele în moduri care respectă GDPR și Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

Un furnizor de găzduire poate juca un rol esențial în asigurarea unui site în condiții de siguranță pe termen lung. Înainte de a face o alegere, ar trebui să verifici dacă acesta oferă servicii precum certificate SSL, firewall-uri, prevenirea intruziunilor, monitorizare malware, scanare e-mail și realizarea copiilor de rezervă.

7. Suport

Spre deosebire de alte tipuri de site-uri, este obligatoriu ca magazinele online să rămână disponibile online 24 din 24. Asta înseamnă că, dacă ceva nu merge bine, cineva trebuie să acționeze rapid pentru a remedia problema. Prin urmare, îți recomandăm să alegi o firmă de hosting care oferă suport tehnic non-stop, ca parte integrantă a pachetului achiziționat. Găzduirea web si asistența tehnică e benefică atunci când există probleme complicate, ori de câte ori ai nevoie.

Concluzie

Magazinele online sunt un tip special de site-uri care au propriile cerințe de găzduire. În acest caz, pachetele standard de hosting nu sunt întotdeauna cea mai bună soluție. Sperăm că informațiile oferite aici îți vor oferi o mai bună înțelegere a lucrurilor pe care ar trebui să le cauți la un furnizor de hosting atunci când e vorba de un website de tip e-Commerce.

Așteptăm sugestii și păreri din partea dvs.

      Lasă un comentariu

      TopGazduire
      Login/Register access is temporary disabled