Ce este WAMP

WAMP este un acronim pentru Windows, Apache, MySQL, și PHP. Este un pachet software, ceea ce înseamnă că instalarea WAMP instalează Apache, MySQL, și PHP pe sistemul dumneavoastră de operare ( Windows în cazul WAMP ). Chiar dacă pot fi instalate și separat, acestea sunt de obicei grupate, dintr-un motiv bun.

Este bine de știut că WAMP derivă din LAMP ( L înseamnă Linux ). Singura diferență între aceste două variante este că WAMP este folosit pentru Windows și LAMP – pentru sistemele de operare bazate pe Linux.

Să vedem ce reprezintă fiecare literă:

W” înseamnă Windows, există și LAMP (pentru Linux), dar și MAMP (pentru Mac).

A” înseamnă Apache. Apache este software-ul serverului care este responsabil pentru afișarea paginilor web. Când accesați o pagină web Apache vă trece solicitarea prin HTTP și vă arată site-ul.

M” înseamnă MySQL. Rolul MySQL este acela de a fi sistemul de gestionare al bazelor de date pentru serverul dvs. Stochează toate informațiile relevante, cum ar fi conținutul site-ului, profilurile utilizatorilor etc.

P” înseamnă PHP. Limbajul de programare a fost folosit pentru a scrie WordPress. Acționează ca o legătură pentru toată stiva de software. PHP rulează împreună cu Apache și comunică cu MySQL.

În loc să instalați și testați WordPress pe contul dumneavoastră de gazduire, puteți face acest lucru pe computerul personal (localhost).

WAMP acționează ca un server virtual pe computer. Vă permite să testați toate funcțiile WordPress fără consecințe, deoarece este localizat pe computerul dumneavoastră și nu este conectat la web.

În primul rând, acest lucru înseamnă că nu trebuie să așteptați până când fișierele sunt încărcate pe site-ul dumneavoastră și în al doilea rând – acest lucru face crearea copiilor de rezervă mult mai ușoară.

WAMP grăbește procesul de lucru atât pentru dezvoltatori, cât și pentru theme designers . Mai mult, obțineți, de asemenea, avantajul de a vă juca cu site-ul dumneavoastră după pofta inimii.

Cu toate acestea, pentru a face site-ul să funcționeze live, trebuie să obțineți o formă de serviciu de host și un domeniu. Consultați articolul nostru prietenos pentru începători despre găzduire web pentru mai multe informații.

În esență, WAMP este folosit pentru a crea un mediu sigur de lucru pe site-ul dumneavoastră web, fără a fi nevoie să îl găzduiți online.

WAMP oferă un panou de control. După ce instalați pachetul software, toate serviciile menționate mai sus (cu excepția sistemului de operare) vor fi instalate pe pc-ul dumneavoastră.

Indiferent dacă utilizați WAMP sau pachete software pentru celelalte sisteme de operare, este o modalitate excelentă de a economisi timp. Nu va trebui să încărcați fișiere pe un site și veți putea afla cum să vă dezvoltați site-ul web într-un mediu sigur și fără griji.

Cum am spus și mai sus, pentru a vă transfera site-ul web local de pe pc-ul dumneavoastră în mediul online aveți nevoie de un domeniu, dar și de un host. 

Pentru a vă alege cel mai bun host pentru nevoile dumneavoastră și pentru a fi în cunoștință de cauză vă recomandăm să citiți articolul nostru Top 5 cei mai buni furnizori de cloud hosting in 2020

Așteptăm sugestii și păreri din partea dvs.

      Lasă un comentariu

      TopGazduire
      Login/Register access is temporary disabled