Cum să alegeți portul SMTP corect (port 25, 587, 465 sau 2525)

Vă zbateți să aflați portul SMTP potrivit pentru a-l utiliza? 

Am fost acolo, am făcut asta!

Dacă utilizați un client de e-mail precum Apple Mail sau Outlook pentru a trimite e-mailuri, acel client de e-mail utilizează probabil și SMTP pentru a încărca e-mailurile de ieșire pe serverul dumneavoastră de mail (deși acei clienți utilizează de obicei alte protocoale precum IMAP sau POP3 pentru a descărca e-mailurile primite de la aplicații).

În plus, dacă întâmpinați probleme cu livrarea e-mailurilor pe WordPress, una dintre cele mai bune metode prin care puteți remedia problema este să folosiți un serviciu de trimitere SMTP precum SendGrid, Mailgun sau G Suite.

Dar dacă încercați să configurați SMTP cu clientul dumneavoastră de e-mail sau cu site-ul WordPress, probabil vă veți întreba ce port SMTP să utilizați.

Pentru a vă ajuta să alegeți portul SMTP potrivit pentru nevoile dumneavoastră, vom trece prin tot ce este legat de portul SMTP în această postare.

  • Ce este un port SMTP?
  • De ce contează portul dumneavoastră SMTP?
  • Ce port folosește SMTP?
  • Ce port SMTP ar trebui să folosiți?

Ce este un port SMTP?

SMTP este prescurtarea pentru Simple Mail Transfer Protocol, adică protocolul standard pentru transmiterea e-mailurilor pe web. Este ceea ce folosesc serverele de mail pentru a trimite și primi e-mailuri pe Internet.

De exemplu, când trimiteți un e-mail, clientul dumneavoastră de e-mail are nevoie de o modalitate de a încărca e-mailul pe serverul de ieșire al e-mailurilor. Apoi, serverul de e-mail de ieșire are nevoie de o modalitate de a transfera e-mailul pe serverul de mail de intrare al destinatarului.

Serverele de mail seamănă foarte mult cu serverele de site web, în ​​timp ce poate exista un nume de domeniu orientat in front pentru utilizator, comunicarea reală se face prin adrese IP, cum ar fi 222.501.285.45 (pentru mai multe informații despre cum se întâmplă acest lucru, consultați articolul nostru despre Sistem de nume de domeniu sau DNS).

Un „port” este un alt mod de a ajuta computerele (cum ar fi două servere de mail) să comunice între ele:

O adresă IP identifică un computer.

Un port identifică o anumită aplicație / serviciu care rulează pe acel computer, cum ar fi SMTP.

Iată o analogie care să facă această explicație un pic mai prietenoasă pentru cititori:

O adresă IP este adresa stradală fizică a unui complex de afaceri. Un port este numărul unei afaceri specifice din acel complex de afaceri.

Dacă doriți să livrați ceva acelei afaceri, nu puteți folosi doar adresa complexului de afaceri, aveți nevoie și de o modalitate de a vă asigura că coletul ajunge la locul potrivit din interiorul complexului de afaceri.

IANA, organizația responsabilă pentru alocarea adreselor IP globale și alte sarcini, este, de asemenea, responsabilă cu înregistrarea numerelor de porturi pentru servicii de internet comune, care includ și SMTP.

De ce contează portul dumneavoastră SMTP?

Dacă doriți să vă conectați la un server SMTP, trebuie să introduceți atât adresa IP, cât și numărul de port.

Cu toate acestea, există mai multe porturi SMTP comune și nu toate funcționează în toate situațiile.

De exemplu, portul 25, portul SMTP standard pentru mutarea mesajelor între serverele de mail, este adesea blocat de ISP-uri și furnizori de cloud (inclusiv Google Cloud Platform).

Ca atare, dacă încercați să vă conectați la un server SMTP prin portul 25, deseori veți întâmpina probleme deoarece atâtea servicii blochează portul 25.

Porturi diferite pentru scopuri diferite

Dincolo de implicațiile de mai sus, porturile diferite SMTP au și scopuri diferite.

Există două etape largi în transmisia SMTP:

Submission – trimiterea unui mesaj de e-mail către un server de e-mail de ieșire. De exemplu, atunci când trimiteți un e-mail în Apple Mail, mesajul respectiv trebuie să fie transmis către serverul de e-mail de ieșire.

Relay – procesul de redirecționare a mesajului între două servere. Așadar, după ce un e-mail este „trimis” către serverul de e-mail de ieșire, serverul de mail de ieșire „transmite” acel mesaj către serverul de e-mail al destinatarului.

Dacă configurați clientul dumneavoastră de e-mail sau site-ul WordPress, vă preocupați în mare parte partea de „submission” a procesului.

Deși „relay” este cu siguranță o parte importantă a SMTP, majoritatea oamenilor nu trebuie să-și configureze propriul server de e-mail.

Ce Port folosește SMTP?

În mediul Web-ul modern, nu există un singur port SMTP. În schimb, există patru porturi SMTP comune:

  • 25
  • 587
  • 465
  • 2525

Haideți să le parcurgem împreună.

Pentru ce se folosește Port 25?

Portul 25 a fost creat în 1982, ceea ce îl face cel mai vechi port SMTP.

Portul 25 este încă cunoscut sub numele de port SMTP standard și este folosit mai ales pentru SMTP relay.

Cu toate acestea, dacă configurați site-ul dumneavoastră WordPress sau clientul de e-mail cu SMTP, de obicei nu veți dori să utilizați portul 25, deoarece majoritatea ISP-urilor rezidențiale și furnizorilor de cloud hosting blochează portul 25.

De ce? Deoarece portul 25 este abuzat în mod obișnuit pentru a trimite spam de la computere compromise

Nu uitați: există o diferență între SMTP Submission și Relay. Deci, în timp ce portul SMTP 25 este excelent pentru SMTP Relay, nu este o opțiune bună pentru SMTP Submission.

Pentru ce se folosește Port 587?

Portul 587 este portul implicit pentru SMTP Submission pe web-ul modern. În timp ce puteți utiliza și alte porturi pentru Submission (mai multe detalii în rândurile următoare), ar trebui să începeți întotdeauna cu portul 587 ca fiind implicit și să utilizați un port diferit doar dacă circumstanțele impun acest lucru (cum ar fi host blocking port 587 pentru un anumit motiv).

Portul 587 acceptă, de asemenea, TLS, ceea ce înseamnă că puteți efectua acțiunile de mail submit în siguranță.

Pentru ce se folosește Port 465?

Portul 465 a fost inițial înregistrat pentru SMTPS (SMTP peste SSL). După o scurtă interpretare în această funcție, portul 465 a fost reînregistrat pentru o utilizare diferită și învechită.

În ciuda acestui fapt, mulți furnizori ISP și furnizori de hosting de cloud acceptă în continuare portul 465 pentru SMTP Submission.

Pentru ce se folosește Port 2525?

Portul 2525 nu este un port SMTP oficial (așa cum este recunoscut de IETF sau IANA). Cu toate acestea, încă este utilizat în mod popular ca o alternativă la portul 587 pentru SMTP submission, iar majoritatea furnizorilor ISP și furnizorilor de cloud hosting acceptă portul 2525 pentru SMTP.

Dacă portul 587 este blocat, portul 2525 reprezintă o alternativă bună.

Ce port SMTP ar trebui să folosiți?

Am atins acest aspect mai sus, dar haideți să recapitulăm cum să alegeți portul SMTP potrivit, deoarece este important să luați decizia corectă.

Dacă configurați site-ul dumneavoastră WordPress sau clientul de e-mail pentru a trimite e-mailuri prin SMTP (submission), veți dori aproape întotdeauna să utilizați portul 587. Din nou, acesta este portul SMTP implicit pentru trimitere și acceptă transmiterea sigură prin TLS.

Dacă portul 587 este blocat din anumite motive, portul 2525 este o alternativă comună. Din nou, acesta nu este un port SMTP recunoscut oficial, dar este utilizat în mod obișnuit și susținut de majoritatea furnizorilor.

Deși mulți furnizori acceptă în continuare portul 465 pentru SMTP, acesta nu mai este un standard acceptat și ar trebui să încercați întotdeauna să utilizați porturile 587 și 2525 înainte de a utiliza portul 465.

 

În cele din urmă, în timp ce portul 25 este utilizat în mod obișnuit pentru relay SMTP, nu ar trebui să-l utilizați la configurarea unui client de e-mail sau a unui site Web WordPress, deoarece majoritatea ISP-urilor și furnizorilor de hosting de cloud blochează portul 25.

Așteptăm sugestii și păreri din partea dvs.

      Lasă un comentariu

      TopGazduire
      Login/Register access is temporary disabled