Cum puteți remedia eroarea SSH conexiune refuzată

Secure Shell (SSH) este un instrument cheie de dezvoltare a WordPress. Acordă acces avansat utilizatorilor la platformele și software-ul cheie care fac atât codificarea cât și alte sarcini mai ușoare, mai rapide și mai organizate.

Deci, dacă încercați să utilizați SSH doar pentru a vedea o eroare de „Conectare refuzată”, este posibil să începeți să vă simțiți îngrijorați. Cu toate acestea, aceasta este o problemă comună și este posibil să o rezolvați pe cont propriu doar cu un pic de depanare. Veți reveni la executarea comenzilor în cel mai scurt timp.

În această postare, vom discuta despre ce este SSH și când să îl utilizați. Apoi, vom explica unele motive comune pentru care conexiunea dumneavoastră poate fi refuzată, inclusiv în PuTTY. În cele din urmă, vom oferi câteva sfaturi de depanare.

Ce veți găsi în acest articol:

  • Ce este SSH și când să îl folosiți
  • De ce este refuzată conexiunea mea SSH – 5 motive pentru eroarea de refuzare a conexiuni
  • De ce afișează PuTTY mesajul conexiune refuzată?
  • Cum rezolvați erorile de conectare SSH?

Ce este SSH și când să îl folosiți

Secure Shell (SSH), numit uneori și Secure Socket Shell, este un protocol utilizat pentru accesarea în siguranță a serverului site-ului dumneavoastră printr-o rețea nesecurizată. Cu alte cuvinte, este o modalitate de a vă conecta în siguranță la serverul dumneavoastră de la distanță folosind interfața de linie de comandă preferată:

Spre deosebire de File Transfer Protocol (FTP), care vă permite doar să încărcați, ștergeți și editați fișierele pe serverul dumneavoastră, SSH poate îndeplini o gamă largă de activități. De exemplu, dacă o eroare te scoate de pe site-ul tău WordPress, poți folosi SSH pentru a-l accesa de la distanță.

Acest protocol vă permite, de asemenea, să utilizați mai multe instrumente cheie pentru dezvoltatori, inclusiv:

  • WP-CLI. Linia de comandă WordPress. Puteți să o utilizați pentru o varietate de activități, inclusiv noi instalări, actualizări de plugin-uri și importuri de fișiere media.
  • Compozitor. Un manager de pachete PHP. Vă permite să implementați mai multe cadre pentru utilizarea în codul site-ului dumneavoastră trăgând bibliotecile și dependențele necesare.
  • Git. Un sistem de control al versiunii utilizat pentru a urmări modificările codului. Acesta este util mai ales pentru echipele de dezvoltatori care lucrează împreună la un singur proiect.
  • NPM. Un manager de pachete JavaScript. Include o linie de comandă și un registru software JavaScript.

Este important să rețineți că utilizarea SSH reprezintă o abilitate avansată. În general, utilizatorii laici de WordPress ar trebui să contacteze dezvoltatorii sau furnizorii de hosting  pentru ajutor, în loc să încerce să rezolve problemele prin intermediul SSH-ului.

Important

O simplă comandă greșită ar putea distruge site-ul dumneavoastră web, așa că este vital să știți ce faceți. Citeste si Ce se poate întâmpla dacă nu faci backup regulat unui site

De ce este refuzată conexiunea mea SSH – 5 motive pentru eroarea de refuzare a conexiuni

Din păcate, există multe scenarii care pot apărea în timp ce încercați să vă conectați la serverul dumneavoastră prin SSH, ceea ce ar putea duce la o eroare la citire de tip „Conexiune refuzată”.

Mai jos sunt câteva dintre cele mai frecvente motive care ar putea cauza probleme pentru dumneavoastră.

  1. Serviciul dumneavoastră SSH este down

Pentru a vă conecta la serverul dumneavoastră cu SSH, trebuie să fie executat un daemon SSH – un program care rulează în fundal pentru a asculta și accepta conexiunile.

Dacă acest serviciu este dezactivat, nu vă veți putea conecta cu succes la serverul dumneavoastră și puteți primi o eroare de conexiune refuzată.

Daemonul SSH al serverului dumneavoastră poate fi down din mai multe motive, inclusiv vârfuri neașteptate de trafic, întreruperi de resurse sau chiar un atac de refuz de distribuire (DDoS). Pe lângă pașii de depanare pe care îi vom menționa mai jos, poate doriți să contactați furnizorul dumneavoastră de hosting pentru a determina cauza principală a problemei.

Dacă bănuiți că serviciul dumneavoastră SSH ar putea fi down, puteți rula această comandă pentru a afla:

sudo service ssh status

Dacă linia de comandă returnează un status down, probabil că ați găsit motivul erorii de conectare.

  1. Aveți credențiale greșite

Deși poate părea prea simplu pentru a fi adevărat, este posibil să introduceți doar datele de logare greșite atunci când încercați să vă conectați la serverul dumneavoastră. Există patru informații necesare pentru a rula SSH:

  • Numele hostului. Adresa IP a serverului la care încercați să vă conectați sau numele de domeniu.
  • Nume de utilizator. Numele dumneavoastră de utilizator FTP.
  • Parola. Parola dumneavoastră de utilizator FTP(S).
  • Port. Portul implicit este 22. Cu toate acestea, unii furnizori de hosting își schimbă numărul de port SSH din motive de securitate.

Puteți verifica, de asemenea, pentru a vedea ce port este utilizat pentru SSH puteți rula această comandă:

Grep Port/etc/ssh/sshd_config

Linia de comandă ar trebui să returneze portul corect.

Asigurați-vă că introduceți datele de logare corecte și țineți cont de faptul că există  posibilitatea de a introduce o adresă sau un port IP greșit.

  1. Portul pe care încercați să-l utilizați este închis

Un „port” este pur și simplu punctul final către care sunteți direcționat atunci când vă conectați la un server. În afară de a vă asigura că îl aveți pe cel corect, veți dori, de asemenea, să verificați dacă portul pe care încercați să îl utilizați este deschis.

Orice port deschis este o vulnerabilitate a securității, deoarece hackerii pot încerca să-l exploateze și să obțină acces la server prin intermediul lui. Din acest motiv, porturile neutilizate sunt adesea închise pentru a preveni atacurile.

În cazul în care portul 22 sau portul SSH personalizat pentru serverul dumneavoastră a fost închis, probabil că veți vedea o eroare de conecsiune refuzată. Puteți verifica dacă portul este deschis executând această comandă:

Sudo netstat –plnt

Linia de comandă ar trebui să returneze o listă de porturi și „stările” respective. Dumneavoastră veți dori ca portul 22 să aibă statusul deschis. În caz contrar, va trebui să redeschideți portul pentru a vă conecta la serverul dumneavoastră.

  1. Pe serverul dumneavoastră nu este instalat SSH

După cum am menționat anterior, serverele folosesc daemoni SSH pentru a asculta și accepta conexiunile. Prin urmare, dacă serverul la care încercați să vă conectați nu are unul instalat, nu îl veți putea accesa utilizând SSH.

În general, aproape toți furnizorii de hosting vor avea daemoni SSH instalați în mod implicit pe serverele lor. Această problemă particulară este mai frecventă pe servere localhost sau dedicate.

  1. Setările firewall împiedică o conexiune SSH

Deoarece porturile deschise prezintă un risc de securitate, firewall-urile instalate pentru a proteja serverele împotriva hackerilor blochează uneori conexiunile cu acestea. Din păcate, acest lucru înseamnă că chiar și utilizatorii inofensivi care încearcă să folosească SSH în serverele lor pot primi o eroare a conexiunii ca urmare a setărilor firewall-ului.

Dacă configurarea dumneavoastră pare să fie în regulă și încă nu vă puteți conecta, aruncați o privire la regulile firewallului dumneavoastră Le puteți afișa în interfața liniei de comandă cu următoarele comenzi:

sudo iptables-save #display IPv4 rules

sudo ip6tables-save #display Ipv6 rules

Rezultatele dumneavoastră vor varia, dar veți dori să căutați aceste elemente pentru a determina dacă firewall-ul dumneavoastră blochează conexiunile SSH:

dport 22: Acesta se referă la portul de destinație, care pentru SSH este de obicei port 22

REJECT: Aceasta ar indica faptul că conexiunile sunt refuzate de la destinația specificată.

DROP: Ca și REJECT, aceasta înseamnă că conexiunile cu portul relevant sunt blocate.

Dacă căutați rezultatele comenzilor de mai sus pentru dport 22, ar trebui să puteți determina dacă firewall-ul dumneavoastră împiedică o conexiune SSH. Dacă da, va trebui să schimbați regulile pentru a accepta cererile.

De ce afișează PuTTY mesajul conexiune refuzată?

PuTTY este un client SSH. Dacă sunteți familiarizați cu FTP, această platformă este echivalentul SSH al  FileZilla pe Windows. Cu alte cuvinte, PuTTY le permite utilizatorilor să-și introducă datele de logare și să lanseze o conexiune SSH.

Dacă sunteți un utilizator PuTTY și vedeți eroarea de refuz a conexiunii, cauza este probabil una dintre cele enumerate mai sus.

Aceasta este o eroare de conectivitate SSH ca oricare alta, iar sfaturile de depanare de mai jos ar trebui să funcționeze dacă utilizați PuTTY, Terminal sau orice alt program pentru conectarea la serverul dumneavoastră cu SSH.

Cum rezolvați erorile de conectare SSH?

Când întâmpinați o eroare de conectare SSH, puteți face câțiva pași pentru rezolvarea problemelor în funcție de cauză. Iată câteva sfaturi pentru soluționarea problemelor legate de eroarea de refuz a conexiunii pe care am tratat-o mai sus:

Dacă serviciul SSH este down: Contactați furnizorul dumneavoastră de hosting pentru a vedea de ce nu funcționează serviciul dumneavoastră SSH. Pentru servere localhost sau dedicate, puteți utiliza comanda: sudo service ssh restart pentru a încerca să fie executată din nou.

Dacă ați introdus datele de identificare greșite. După ce ați verificat portul SSH folosind comanda grep Port / etc / ssh / sshd_config, încercați să vă conectați din nou cu datele corecte.

Dacă portul SSH este închis. Acesta este de obicei un efect secundar al unuia dintre cele două motive enumerate mai jos. Fie instalați un daemon SSH pe serverul la care doriți să vă conectați fie modificați regulile firewallului pentru a accepta conexiunile la portul SSH.

Dacă SSH nu este instalat pe serverul dumneavoastră Instalați un instrument SSH cum ar fi OpenSSH pe serverul la care doriți să vă conectați folosind comanda sudo apt install openssh-server

Dacă firewallul dumneavoastră vă blochează conexiunea SSH. Dezactivați regulile firewall-ului care vă blochează conexiunea SSH modificând setările portului de destinație în ACCEPT.

Dacă încercați să vă conectați la serverul furnizorului dumneavoastră de hosting, poate fi mai înțelept să contactați asistența decât să încercați să găsiți singur rezolvarea problemelor. Utilizatorii de pe server localhost sau servere dedicate pot fi capabili să găsească suport suplimentar pe forumuri mai avansate dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează.

De aceea vă recomandăm să utilizați serviciile de Hosting ale celor de la THC, aceștia oferind aât suport cât și asistență de o calitate superioară.

1 Comment
  1. […] Pentru a accesa un site la distanță, aveți nevoie de SSH pe serverul dumneavoastră pentru a-l accesa prin WP-CLI (Nu se poate conecta prin SSH? Aflați cum să remediați eroarea SSH „Conexiune refuzată”). […]

    Lasă un comentariu

    TopGazduire
    Login/Register access is temporary disabled