Cum poți face bani cu un blog

Îți dorești să câștigi bani din pasiunea ta pentru scris? Chiar dacă pare un vis frumos la prima vedere, poți ajunge la această reușită cu ajutorul unui blog personal sau de nișă. Cum poți face bani cu un blog? În funcție de domeniul pe care urmează să produci conținut, câștigurile tale pot fi mai consistente sau mai puțin satisfăcătoare pentru tine.

Sunt o mulțime de persoane care reușesc să-și câștige existența din bloguri, dar până în acest punct trebuie să depui un efort impresionant și să fii constant în activitatea ta de creator de conținut. Mulți dintre bloggeri independenți afirmă că banii nu trebuie să reprezinte un obiectiv, cel puțin nu la început, ci pasiunea este cea de care trebuie să te lași ghidat.

Dacă îți construiești un blog personal ai nevoie de un domeniu cu numele tău sau o poreclă, un pachet de găzduire care să-ți ofere suficient spațiu și viteză și foarte multe idei de articole. Nu va fi deloc ușor la început, iar cititorii nu vor apărea imediat după ce ai postat primul articol. Trebuie să te faci cunoscut, iar acest lucru este destul de greu de realizat.

Rețelele de socializare îți pot fi un bun mediu din care să-ți construiești o comunitate, dar toate aceste persoane trebuie să aibă pentru ce reveni pe blogul tău în fiecare zi. Asta înseamnă că trebuie să scrii articole interesante zilnic sau, cel puțin, un articol la câteva zile. Mai mult decât atât, vei avea un public variat, deci trebuie să scrii pentru toate categoriile de vârstă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să le faci pe plac tuturor prin conținutul pe care îl creezi, dar trebuie să mulțumești categoria de persoane pe care tu ți-o dorești ca public.

Cine te plătește dacă ai un blog?

La început nu te va plăti nimeni, dimpotrivă, tu vei fi cel care va trebui să cumpere un domeniu și un pachet de web hosting de calitate. Este important să-ți cumperi găzduirea care te avantajează cel mai mult pentru că de-a lungul experienței tale este posibil să întâmpini mai multe probleme, iar o firmă serioasă te va ajuta să te pui pe picioare după fiecare încercare.

Cu timpul, după ce-ți construiești o comunitate și devii influent vei putea recomanda anumite produse, iar companiile mari au nevoie de oameni prin care să vândă. Altfel spus, dacă traficul tău este unul important, vor veni mai multe companii care te vor plăti pentru a scris lucruri frumoase despre produsele sau serviciile lor.

Încearcă să nu accepți foarte multe oferte de acest gen pentru că-ți vei pierde din încrederea pe care cititorii tăi o au în tine, iar apoi nu vei mai putea face campanii din care să câștigi bani. Încearcă să te asociezi doar cu branduri în care crezi, astfel nu-ți vei dezamăgi publicul și articolele tale cu recomandări vor părea naturale.

Care sunt cele mai profitabile bloguri?

Poți câștiga bani din toate tipurile de bloguri atât timp cât reușești să atragi un număr cât mai mare de cititori. Important este modul în care tu scrii și cât de credibil ești atunci când îți spui părerile. Este important să stăpânești foarte bine limba română și să nu intri în conflicte care nu-ți vor face bine.

Blogurile care sunt cele mai căutate sunt cele din nișele următoare: fashion, cosmetice, turism, auto, sport, life care, sport. Practic, sunt domeniile care prezintă interes la modul general, nu doar în mediul online.

Important este să-ți alegi o nișă pe care o stăpânești foarte bine, nu să-ți faci un blog pe un domeniu despre care nu știi nimic. Publicul tău își va da seama despre intențiile tale și nu va continua să te urmărească. Chiar dacă ai nevoie de bani, acest lucru nu trebuie să te influențeze să produci un conținut de proastă calitate sau unul prin care îți poți dezamăgi publicul.

Surse de profit

Sunt mai multe moduri prin care poți câștiga sume de bani din activitatea ta de blogger, iar tu trebuie să-ți alegi varianta care te avantajează cel mai mult. Atunci când pagina ta este vizitată zilnic de un număr mare de persoane devii relevant și companiile au nevoie de ajutorul tău.

Cititorii tăi te vor urma în mai multe direcții, asta dacă articolele tale sunt bine scrise și aduci argumente clare pentru fiecare decizie importantă. Astfel îi vei putea convinge că produsele unui brand sunt de bună calitate, iar companiile au nevoie de oameni ca tine.

Poți face bani din afiliere, din afișarea unor reclame pe site, din review-uri, din impunerea unor taxe pentru anumite articole, din vânzarea unor cărți proprii sau din oferirea unor consultații.

Cum funcționează afilierea?

Sunt o mulțime de site-uri importante în mediul online care sunt dispuse să ofere comisioane din produsele pe care tu reușești să le vinzi. Altfel spus, dacă tu recomanzi cititorilor tăi un anumit produs de pe un magazin online, magazinul îți poate oferi un link de afiliat, iar toate persoanele care au cumpărat de pe acel link îți vor genera un procent din vânzare.

La fel, contează mult nișa în care activezi, unele produse pot avea comisioane mai mari, dar se vând mai puțin, în timp ce alte produse se vând foarte bine, dar îți aduc un procent mai mic drept comision. Castiga bani cu un blog prin afiliere!

Afișarea reclamelor pe blog

Sunt două tipuri de afișare a reclamelor pe blog care-ți pot aduce venituri considerabile. Primul ar fi reclamele de la Google Adsense sau alte tool-uri de acest gen. În acest caz poți câștiga bani atât din click-urile cititorilor tăi pe aceste reclame, cât și din afișările zilnice.

Al doilea tip este reprezentat de afișarea unor reclame a unor anumite afaceri din domeniul tău de activitate. Altfel spus, o companie te poate plăti dacă tu afișezi reclame ale acestora pe propriul blog. Prețurile variază în funcție de nișă, perioadă, trafic.

Bani din review-uri pe blog

Dacă devii un mic specialist într-un domeniu de activitate poți fi plătit să-ți dai părerea despre un anumit produs. Să presupunem că ai un blog din domeniul tech, o companie din acest domeniu îți poate oferi un produs în testare și apoi te va plăti să-ți spui părerea despre acesta. Bineînțeles că în articol trebuie să încurajezi cititorii să cumpere de la respectivul brand.

Impunerea plății pentru anumite articole

Dacă tu consideri că scrii un conținut valoros de care cititorii tăi au nevoie, poți percepe o taxă pentru aceste materiale. Totuși, nu trebuie să-ți faci un obicei din acest lucru și este important să produci conținut și pentru persoanele care nu sunt dispuse să plătească.

Vinde propria carte!

Îți place mult să scrii și ai un public variat? Scrie o carte interesantă și promovează acest material pe blogul tău astfel încât să obții cât mai multe vânzări!

Oferă consultații!

Stăpânești îndeaproape o nișă? Sunt o mulțime de alte persoane care își doresc să afle din experiențele tale și să evite greșelile pe care tu le-ai făcut până în acest punct. Poți oferi consultații contra cost, iar prețul îl stabilești în funcție de nivelul tău de pregătire.

Concluzie – Sunt o mulțime de metode prin care poți câștiga bani cu un blog, trebuie doar să fii apreciat pentru modul în care scrii și să ai o comunitate care te susține în orice moment.

Așteptăm sugestii și păreri din partea dvs.

      Lasă un comentariu

      TopGazduire
      Login/Register access is temporary disabled