Cinci etape esențiale de urmat pentru crearea unui website

Dacă vrei să creezi un website, dar nu ai idee de unde să începi, ai ajuns în locul potrivit. Înainte de a pune bazele acestuia, trebuie să parcurgi cinci pași esențiali – în caz contrar, este posibil să te confrunti cu probleme grave. Prin urmare, în această postare, vom analiza fiecare dintre pași, iar pe lângă asta, îți vom arăta ce trebuie să faci pentru a putea evita orice dificultate.

1. Alege un domeniu

Fiecare website are un domeniu, așa că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te gândești la unul și să verifici dacă e disponibil pentru utilizare. Dacă este, îl poți folosi fără griji.

Un domeniu este format din două părți, numele în sine și extensia (.com, .ro, .org etc.). Ai libertatea deplină de a utiliza o gamă largă de extensii, deși, cel mai potrivit este să o alegi în funcție de tipul site-ului pe care vrei să-l creezi și, uneori, de locul în care te afli.

Pentru a afla dacă domeniul pe care îl dorești este disponibil sau pentru a înregistra unul, este nevoie să apelezi la un furnizor de web hosting

2. Alege metoda prin care îți construiești site-ul

Există mai multe metode pe care le poți urma pentru a construi un website. Prin urmare, ți-am pregătit o imagine de ansamblu , cu opțiunile pe care le ai, cu scopul de a înțelege mai ușor această etapă.

  1. a) Platformă de tip drag-and-drop/website builder

Mai mult ca sigur ai auzit, cel puțin o dată, de acest tip serviciu care îți permite să creezi un site în doar câteva ore, fără abilități de programare. Deși este posibil să faci acest lucru, site-urile drag-and-drop sunt foarte limitate în funcțiile pe care le oferă.

În plus, poate fi necesar să utilizezi un domeniu care să includă numele platformei, așa că în loc de „numesite.ro” vei avea „numesite.numeplatforma.ro”. Celălalt dezavantaj este că va trebui să utilizezi găzduirea acestuia și este posibil să nu ofere cel mai bun sau cel mai ieftin serviciu.

  1. b) CMS

Din fericire, dacă nu dispui de abilități în codare, nu ești restricționat să folosești un o platformă de tip drag-and-drop. În schimb, poți face la fel ca majoritatea persoanelor care dețin un website, și anume să utilizezi un CMS (sistem de gestionare a conținutului) pentru a-ți crea site-ul. Cel mai popular este WordPress, care administrează 29% din toate site-urile existente în întreaga lume. Altele pe care le putem menționa mai sunt Magento, Joomla și Drupal. Toate pot fi folosite gratuit.

Platformele CMS îți permit să folosești propriul domeniu și să îți alegi orice pachet de găzduire web de la oricare furnizor ce se pliază necesităților tale. De asemenea, există mii de teme și plugin-uri gratuite pe care le poți utiliza pentru a face ca site-ul să arate unic și pentru a-i oferi funcționalități excepționale.

  1. c) Custom

Dacă nu ai timp sau abilități pentru a construi un site web, singura soluție e să plătești un dezvoltator ca să-l construiască pentru tine. Principalul avantaj este că vei primi un site personalizat ce are toate funcțiile dorite. Cu toate astea, va fi cea mai scumpă opțiune și s-ar putea să rămâi dependent de programator pentru a menține site-ul pe termen lung.

3. Alege un web hosting

Pentru ca un site să apară în motoarele de căutare, va trebui să fie găzduit pe un server. Pentru a face acest lucru, este necesar să găsești un serviciu de găzduire potrivit.

Alegerea sa e una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei atunci când lansezi un site. Iată o listă cu motive pentru care este nevoie să acorzi o atenție deosebită când alegi un hosting:

  • Hardware-ul folosit influențează performanța site-ului. La rândul său, acesta joacă un rol esențial pentru motoarele de căutare și vizitatori.
  • O găzduire de calitate trebuie să ofere o securitate puternică și care să protejeze site-ul împotriva infracțiunilor și să te poată ajuta să rămâi în conformitate cu reglementările privind protecția datelor.
  • Un hosting de încredere te poate asigura că website-ul este întotdeauna disponibil.
  • Un furnizor de web hosting oferă o serie de caracteristici esențiale, cum ar fi email, backup-uri, upgrade-uri ușoare și opțiunea de migrare a site-ului.

4. Alegerea pachetului de găzduire potrivit

După ce ați decis cu privire la furnizor, următoarea etapă este să hotărăști care pachet e mai potrivit. Acest lucru este un proces complicat, deoarece există o gamă foarte largă de opțiuni. La capătul mai puțin scump al spectrului, există găzduire de tip shared, găzduire WordPress dedicată și unele dintre cele mai mici planuri VPS. Dacă cerințele sunt mai mari, e posibil să ai nevoie de un pachet VPS scump, de un server dedicat sau de cloud hosting.

Tipul de găzduire de care vei avea nevoie depinde complexitatea site-ului, de cantitatea de trafic pe care te aștepți să o primești și dacă intenționezi să rulezi alte aplicații pe server.

5. Planificarea site-ului

Înainte de a începe crearea site-ului, ultima etapă este să planifici conținutul. Pentru a face acest lucru, ar trebui să ai deja o imagine de ansamblu, completă, a tuturor paginilor de care ai nevoie și a tuturor funcționalităților necesare atingerii scopurilor (cum ar fi un coș de cumpărături pentru comerțul electronic).

De altfel, e necesar să ai foarte clar definite secțiunile și să te asiguri că totul este la locul potrivit pentru ca vizitatorii să găsească ce au nevoie cu ușurință.

Crearea propriu-zisă 

După ce toate etapele de mai sus au fost finalizate, va trebui să creezi site-ul. Modul în care efectuezi acest lucru va depinde de alegerile făcute anterior, prin urmare, de aici încolo nu mai putem interveni cu nimic. În cazul în care alegi o platformă de tip drag-and-drop, urmează cu atenție instrucțiunile primite. Iar dacă ai apelat la un dezvoltator, asigură-te că i-ai oferit o listă completă cu toate necesitățile pe care le ai.

Așteptăm sugestii și păreri din partea dvs.

      Lasă un comentariu

      TopGazduire
      Login/Register access is temporary disabled