Găzduire HDD vs SSD – Care este diferența și de ce contează?

Multe pachete de găzduire disponibile în prezent oferă clienților opțiunea de a stoca datele fie pe un HDD, fie pe un hard disk SSD. Găzduire HDD vs SSD? Ce alegem? Majoritatea oamenilor optează pentru HDD din simplul motiv că mai ieftin. Cu toate acestea, ceea ce mulți utilizatori nu realizează este că SSD-urile aduc beneficii semnificative unui site. În această postare, vom analiza diferențele dintre cele două tipuri de hard disk și vom explica de ce un SSD este cea mai bună opțiune.

Care este diferența dintre un HDD și SSD?

Un hard disk în domeniul web este locul în care sunt stocate toate datele unui server. Acesta include sistemul de operare, software-ul și toate datele website-ului. Orice actualizare software sau modificare sunt scrise pe unitatea respectivă, iar atunci când cineva vizitează site-ul, informațiile de pe unitate vor fi citite și procesate.

Pe unitățile HDD tradiționale, informațiile respective sunt stocate pe discuri metalice subțiri care se învârte la aproximativ 7.200 RPM (rotații pe minut). Folosind o tehnologie similară unui CD sau DVD.

La 7.200 RPM, un disc se va roti de aproape 3,8 miliarde de ori într-un an. În timp, acest lucru va duce la uzură și, la un moment dat, piesele sale mecanice vor începe să se strice. Cealaltă problemă a acestuia e că viteza cu care datele pot fi scrise și citite este limitată de cât de repede se poate roti hardul respectiv.

Un SSD (“solid-state drive” – unitate cu cipuri) funcționează într-un mod complet diferit. Acesta nu folosește piese în mișcare dar, în schimb, stochează datele pe niște cipuri de memorie flash interconectate. Tot ceea ce poate face o unitate HDD este realizat și aici, mai ales că nu depinde de viteza de rotație cu care se poate roti un disc, acesta funcționează mult mai rapid și fără riscul unei defecțiuni mecanice.

Viteza și fiabilitatea SSD-urilor le fac mai avantajoase pentru găzduire. În următoarea secțiune vom explica avantajele pe care acesta le aduce proprietarilor de site-uri.

Cu ce ajută un SSD la găzduirea unui website?

Utilizarea unui SSD, crește viteza cu care datele pot fi scrise și citite de pe un server web. Asta înseamnă că site-ul se va putea încărca mai rapid pe browserele utilizatorilor.

Primul beneficiu este un rang mai ridicat în rezultatele motoarelor de căutare. Din 2010, Google și alte motoare de căutare au inclus viteza de încărcare ca factor principal în algoritmii de căutare.

Pe lângă un clasament mai ridicat, încărcarea mai rapidă oferă vizitatorilor o experiență mai plăcută. Utilizatorii internetului de astăzi se așteaptă ca totul să se încarce instantaneu și nu au răbdare să aștepte. Dacă un site nu se încarcă rapid, aceștia vor pleca în altă parte. O întârziere de o secundă poate costa o afacere de până la 7% din cifra de afaceri online.

În timp ce viteza hard disk-ului nu poate fi singura cauză a unui website lent, trecerea de la un HDD la SSD este o modalitate eficientă de a-l face mai rapid și a profita de beneficii.

Concluzie

Găzduire HDD vs SSD? În prezent, majoritatea pachetelor de găzduire web oferă posibilitatea de a alege între o unitate de stocare HDD și una SSD. Cu toate acestea SSD-urile înlocuiesc HDD-urile, deoarece sunt o tehnologie mai rapidă și mai responsabilă. Astfel, cei care optează pentru găzduirea de tip SSD, pot beneficia de un ranking mai ridicat, trafic crescut, implicare mai bună a utilizatorilor și vânzări sporite.

admin

Găzduire Web – Linux sau Windows ? Ce ar trebui să alegem ?

Atunci când suntem nevoiți să alegem un sistem de operare pentru pachetul nostru de găzduire…

4 ani în urmă

cPanel vs Plesk – avantaje si dezavantaje

Atunci când vine vorba despre ce panou de administrare ar trebui folosit în cadrul serviciilor…

4 ani în urmă

Google Core Update May 2020

Google a făcut al doilea Core Update din 2020 în mijlocul Pandemiei de Coronavirus. Pe…

4 ani în urmă