Ce inseamna o Gazduire corecta?

Cum poți să alegi un plan de Găzduire?

În primul rând, haideți să avem în vedere o definiție: Ce este de fapt o Găzduire Web?
Găzduirea Web este un termen de care ne lovim pe mai toate drumurile, dar pe care probabil unii nu l-au înțeles în totalitate. E clar că în linii mari are legătură cu website-urile, însă s-ar putea să nu fiți familiarizat cu diferitele tipuri de găzduire disponibile. Aici încercăm să vă răspundem la toate întrebările și să vă ajutăm să faceți alegerea corectă în cazul în care vă simțiți pregătit să faceți următorul pas spre a avea propriul dumneavoastră site.

Înainte de toate trebuie să înțelegeți clar la ce se referă mai exact termenul de Găzduire Web. După cum sugerează și numele, este o cale de a găzdui o pagină web pe un server.

Despre diferitele tipuri de Găzduire Web

1. Găzduirea de tip Paid Shared

    Găzduirea de tip Paid Shared înseamnă de fapt că plătiți pentru ca fișierele Dvs. să fie găzduite pe un server, laolaltă cu alte sute sau chiar mii de alte site-uri. Aceasta este una din opțiunile cu care este cel mai probabil să vă întâlniți deoarece de obicei planul tarifar este accesibil oricărei persoane și este construit special pentru a fi ușor de accesat și de utilizat.

2. Găzduirea de tip Dedicat

    Găzduirea de tip Dedicat este cel în care plătiți pentru exclusivitatea de a avea propriul Dvs. server. Acest lucru înseamnă o mai mare securitate, viteză, transfer și capacitate de trafic pentru website-ul Dvs., dar înseamnă de asemenea și o cheltuială în plus. Această opțiune este de obicei preferată de afacerile mai mari și reprezintă o opțiune mai scumpă.

3. Servere Virtuale Dedicate/Servere Virtuale Private

    Acest tip de găzduire implică divizarea spațiului de pe un server în mai multe Servere Virtuale. Pentru toate dorințele și scopurile pe care le aveți, puteți beneficia de propriul Dvs. server dedicat, singura diferență fiind aceea că acesta este stocat pe același computer folosit și de alți utilizatori. În acest fel aveți parte de toate beneficiile unui Server Dedicat, dar la un preț mult mai convenabil.

Oricum ar fi, trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte:

    – Tipul de Găzduire Web pe care o alegeți depinde și de tipul de website pe care vreți să îl aveți. Dacă vorbim despre un site personal sau chiar pentru o mică afacere, găzduirea de tip Shared este cea mai buna opțiune ca raport optim preț / performanță, iar dacă vorbim despre o afacere mai mare trebuie să vă gândiți la opțiunea de a avea un server dedicat.

– Este foarte important să alegeți o Găzduire Web care să fie localizată în aceeași țară (zonă/regiune) cu cea din care provin vizitatorii site-ului Dvs. Din lipsă de fonduri sau pur și simplu fără să își dea seama, multe persoane cumpără Găzduire Web din altă țară, cu toate că site-ul lor are doar vizitatori din România iar acesta este adresat exclusiv vizitatorilor din România. Rezultatul unei asemenea alegeri este de cele mai multe ori fatală în raport cu concurența, întrucât timpul de încărcare al site-ului este cu câteva secunde mai mare (uneori se poate pierde și conexiunea) ca al unui site ce are o Găzduire Web localizată în România.

Sperăm că v-am putut fi de folos cu aceste informații și că v-am ajutat în luarea deciziei corecte legată de tipul de Găzduire Web de care aveți nevoie.

Așteptăm sugestii și păreri din partea dvs.

      Lasă un comentariu

      TopGazduire
      Login/Register access is temporary disabled